Съоснователят на Pink Floyd Роджър Уотърс защити в интервю за CNN

...
Съоснователят на Pink Floyd Роджър Уотърс защити в интервю за CNN
Коментари Харесай

Роджър Уотърс нареди Джо Байдън сред военнопрестъпниците

Съоснователят на Pink Floyd Роджър Уотърс защити в изявление за CNN изказването, в което президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се дефинира като военнопрестъпник.

Интервюто е записано по време на концертното турне на Уотърс This Is Not A Drill, което тече в Северна Америка. Музикантът употребява видеоклипове с политически изказвания по време на осъществяванията си, а в един от видеоклиповете фотография на Джо Байдън се появява дружно с тази на Доналд Тръмп под мотото за военнопрестъпниците, а Байдън в допълнение е избран с фразата " едвам в този момент стартира ", споделя NME.

В диалог с Уотърс журналистът от CNN Майкъл Смеркониш го пита за какво счита, че фотографията на Байдън е подобаваща.

" Ами, като начало, той подклажда огъня в Украйна ", отговори Уотърс. - " Това е съществено закононарушение. Защо Съединени американски щати да не подбуден президента Зеленски към договаряния, с цел да отстранен нуждата от тази чудовищна война? "

Журналистът възразява на Уотърс, като сподели, че той " смесва нещата " и упреква неверната страна. Според Уотърс обаче войната е почнала през 2008 година, когато НАТО е нарушила обещанието си, обещано на руския президент Михаил Горбачов през 90-те години на ХХ век, и е почнала да се уголемява на изток, стигайки до границата на Русия.

В началото на март музикантът направи антивоенно изказване, в което съобщи, че е погнусен от военната инвазия на съветския президент Владимир Путин в Украйна и назова решението на Путин " постъпка на престъпник ". В същото изказване Уотсън също по този начин осъжда дейностите на Запада и Съединени американски щати.

" Според мен това е незаконна неточност, трябва да има неотложно преустановяване на огъня. Съжалявам, че западните правителства подклаждат огъня, който ще унищожи красивата страна, като засипват Украйна с оръжия. Бъдете сигурни, че в случай че всички наши водачи не стартират дипломатически договаряния, след края на сраженията от Украйна няма да остане съвсем нищо ", декларира тогава Уотърс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР